A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. :) Bővebb információ Rendben!
Termékek Menü
Ön itt jár: > >

Blog

Egy évvel ezelőtt részt vettük a Krémmánia Beauty Box 2. számában a Pazar Coffee Espesso kávés szemkörnyékápoló krémmel. A sok pozitív visszajelzés mellett kaptunk kritikákat is, legfőképpen a krém illatával kapcsolatban. Ezért döntöttünk úgy, hogy röviden összefoglalnánk, mitől is függ egy termék illata és miért úgy került bele az adott termékbe.
A legértékesebb kávékivonat, amit egy professzionális natúrkozmetikum-gyártó ma használhat, az a ZÖLD kávé-kivonat. Jótékony hatása igazoltan 48 órán át tart úgy, hogy a bőr mélyebb rétegeibe is eljut. Erre még a jól ismert C- és E-vitamin sem képes.

Mi az arctorna?

Sok-sok módszeresen egymásra épülő gyakorlat, melyekkel erősítjük és rugalmasítjuk az arcizmokat, hogy az arc kinézete tónusosabb, feszesebb és fiatalabb legyen. Épp úgy, mint a testen.

Ez az olaj maga a csoda! Imádja az emberei szervezet belül és kívül is egyaránt. A szőlőmagolaj érett szőlőszemek magvából készül, és linolénsav tartalmával tűnik ki. Az E-vitaminban különösen gazdag olajok közé tartozik. A szőlőmagvak gazdagok procyanidinokban. Ezek a flavonoidokhoz tartoznak, amelyek az anthociánokkal (aromaanyagok) állnak rokonságban. A procianidin a C- és B-vitamin, valamint a béta-karotin mellett ma a legismertebb gyökfogó, tehát antioxidáns.
Egy nemzetközi tudományos kutatás alátámasztotta, hogy a tartós szmogban élőknek nagyobb az esélyük arra, hogy bőrük idő előtt öregedésnek indul, illetve különböző bőrproblémák kialakulásának kockázata is nagyobb. A légszennyezettség, a bőrben gyulladásos folyamatokat indíthat be.

Mit tanácsolsz azoknak, akik először próbálnak ki gyógynövényekből készült krémeket?

Akik csak most ismerkednek a natúrkozmetikumokkal, érdemes bőrpróbát végezniük, hogy kiderüljön, nem allergiások e a temék valamelyik komponensére. Először talán furcsa lehet a krémek illata. A szintetikus, intenzív illatú parfümökkel illatosított krémekhez szokott orrnak  biztosan. Viszont ha leszoktatjuk az orrunkat a mű illatokról, rövid időn belül az illatérzékelésnek egy új dimenziója nyílik meg előttünk. Egyszerűen jobb lesz a szaglásunk. Én „illatos”, finomítatlan olajokat, növényi kivonatokat használok a krémkészítéshez! Ezért a krémeknek van egy természetes, a növényre jellemző háttérillata, amit még a legcsodásabb természetes illóolajok sem fednek el teljesen.

 

Tudtad, hogy létezik olyan, 100% pörkölt kávébab olaj? Ez a rendkívüli olaj nem csak a pazar kávé illata miatt különleges, hanem egész kis mennyiségben is elképesztő jó hatással van minden bőrtípusra. Remek antioxidáns hatása és egyedi olajsav összetétele miatt is szeretjük. Igazi értékes kis ritkaság. A pazar cream cafe-ba bele is tettük. Nem csak kávéimádóknak...
Gondoltátok volna, hogy ez a kicsi csúnyácska virág micsoda csodás képességek birtokában van? A modern kultúrákban főleg bőrápoló szerként ismerik a magyarul zsibbasztófű névre hallgató (nevét onnan kapta, hogy az acmella kivonata enyhén zsibbadós, szurkálós érzést okozhat. Ez jó jele annak, működik a hatóanyag. Pár perc alatt elmúlik.)
A médiákból ömlő kozmetikai reklámoktól függetlenül, mára egyre több nő és férfi ismeri fel azt a tényt, hogy a kozmetikai ipar által használt vegyszerek, szintetikus alapanyagok, vegyi tartósítószerek nem lehetnek egészségesek a szervezetünkre. Emiatt egyre többen válnak nyitottá a természetes, natúrkozmetikumok iránt. 
Nagyon ritkán találni olyan natúrkozmetikumokat, melyek bár természetes alapanyagokból készülnek, a készítőik még arra is figyelnek, hogy az alapanyagok ténylegesen tartalmazzák a tápanyagokat, azok ne legyenek túlfinomítva. A Phi krémek ezek közé a ritkaságok közé tartoznak.