Barion Pixel
A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. :) Bővebb információ

A Klikkmarketingnél jártunk, és bőrápolási tippeket adtunk!

Bőrápolási délelőtt a PHI-vel

A Klikkmarketingnél nem csak a PHI , hanem az  almost1.618 is képviselte magát, hiszen Mariann és Timi mellett a  Nórát is megismerhettük. A lányok segítettek nekünk kiigazodni az arcápolás hatóanyagai között, illetve elmagyarázták a bőr működését. Nagyon örültünk annak, hogy speciális témák is szóba kerültek, és egyéni megoldási javaslatok is születtek. Tágabb kontextusban ismerhettük meg a bőrápolást, az egyes hatóanyagok viselkedését, és azt, hogy mire van szüksége a mi bőrünknek! Az alapos és lelkes tájékoztatás több tévképzetet, félreértést oszlatott el. Mostantól gyakran fogjuk használni a PHI oldalán található hatóanyag ismertetőt is! 

Egy dologban mindenki egyetért: ennek a délelőttnek köszönhetően sokkal jobban megismertük saját bőrünket, bőrtípusunkat. 

Tippek az arcápolási rutinhoz

Először a legfontosabb kérdéseket vettük sorra, és a lányok szinte minden fontos dolgot elmondtak nekünk az arcápolási rutinról. Ebben a témában is nagyon sok rossz berögződés tisztázódott. A Phi-s lányok hangsúlyozták, hogy a bőrápolással kapcsolatos tájékozódást az  alapokkal kell kezdeni. Mert ez kell ahhoz, hogy később mindenki össze tudja magának rakni a tanácsok alapján a saját rutinját. Hogy mit tudtunk meg a rutinról? 

1. A rutin első lépése az arctisztítás. 

Mivel több fiú is részt vett a tanácsadáson, ezért Timiék külön kiemelték, hogy az arctisztítás mindenki számára szükséges! 

Mire kell figyelni? Például arra, hogy ne tegyük tönkre bőrünk barrier rétegét, mert ha túl lúgos lesz a bőrünk - például a nem megfelelő arctisztítótól- akkor a bőr nem lesz képes arra, hogy a patogén baktériumokat elpusztítsa. Ebből könnyebben lehetnek bőrfertőzések, de a lúgos szerektől könnyen ki is szárad a bőr. Pedig fontos lenne például az is, hogy lipideket termeljen. A kemény víz is ártalmas a bőrnek, például a Budapesten élőknek érdemes erre is odafigyelni, ha arcápolásról van szó. 

Ezért például az olajos lemosókat a legtöbbünk bőrére kifejezetten ajánlották. Nóritól azt is megtudhatták a jelenlévők, hogy nem minden olaj egyforma, hiszen állaga, telítettsége, zsírsavkészlete határozza meg, hogy egy-egy olajat hogyan és mikor, miért érdemes használnunk. 

2. A tonizálás

A tonizálás során megerősítjük a bőr ph-értékét. Ha hámlasztunk, akkor az arctisztítás és a tonizálás között kell alkalmazni, mert a hámlasztás savas. 

3. Hámlasztás: 

A hámlasztás során a bőr felső rétegének megújulását érjük el. A bőr simább lesz tőle, emellett a szérumok és hidratálók felszívódásában is segíthet ez az eljárás. De nagyon tud simább lesz tőle a bőrünk, eltávolítja az elhajt hámsejteket és felkészíti a bőrt szérumok és hidratálók számára. A BHA hámlasztót javasolták számunkra erre a célra, de arra is felhívták a figyelmet, hogy a hámlasztáshoz csak úgy érdemes hozzákezdeni, hogy sok információt gyűjtöttünk róla. 

4. A következő lépés: a szérumok 

A szérumok megfelelő használatának a feltétele a saját bőrünk ismerete. Arra is figyelni kell, hogy minden hatóanyaghoz máshogy kell nyúlni. Például a hialuronsavat minden nap lehet használni, akár reggel, akár az esti rutinba építve. A retinoid szérumot este érdemes alkalmazni, mert fényre gyorsan bomlik. A koffeines terméket pedig reggel érdemes használnod. A szérumokkal kapcsolatban fontos megjegyezni, hogy a niacinamidnak hetek alatt bontakozik ki a hatása, míg a már említett és kedvelt hialuron azonnal hat. Retinolt kúraszerűen érdemes használni, sejtmegújító hatású, de nagyon erős szer. A retinol és niacinamid pedig jól működnek együtt. 

Azt a tanácsot kaptuk, hogy egymás után ne használjunk sok szérumot, inkább a reggeli és esti rutint különböző szérumokkal csináljuk végig, vagy ha sokféle szérumot használunk, akkor 1-2 naponta váltsuk őket.

5. Szemránckrém, szemkörnyékápoló

A PHI-s lányok azt is elmagyarázták, hogy a szemkörnyéki bőr sokkal érzékenyebb és vékonyabb, mint az arc többi részén, ezért van szükség speciális krémekre. Elsősorban az ANTI STRESS szemkörnyékápolót ajánlották nekünk a lányok, mert azoknak, akik számítógép mellett dolgoznak, kifejezetten hasznos a blue light sugárzás elleni védelem. Ennek a szérumnak a kifejlesztésekor pedig kifejezetten cél volt megvédeni a bőrt a modern kor ártalmaitól. 

5. Hidratálás

Ennél a pontnál felmerül a fényvédő kérdése. Megtudtuk, hogy mennyire fontos minden korban, hogy a reggeli rutinban használt hidratálókrémben legyen fényvédő, vagy egészítsük ki azzal a rutinunkat.

A férfiak bőre

A Klikkmarketingesek arcápolási rutin tanácsadását sok férfi vette igénybe. Jókat nevettünk a fiúkkal, akik nagyon szeretik az all in krémeket, ha tehetnék, egy krém alkotná az egész rutinjukat, sőt, kézkrémnek és testápolónak is használnák az univerzális krémet. Szerencsére alaposan átbeszéltük a témát, és a Phi tanácsadói felhívták a figyelmet arra, hogy habár a férfiaknak kicsit vastagabb a bőre, mint a nőknek, nekik is szükségük van arcápolásra. Sőt, a nőknek kifejlesztett krémek az ő arcukra is használhatóak, hiszen nem különbözik a bőrünk összetétele, állaga és az őt érő kihívások és hatások is azonosak.

Elmondásuk szerint a legtöbb fiú bőre T-vonalban zsírosodó, ezért olykor mitesszerre, pattanásokra hajlamosabb. Nem meglepő módon ugyanolyan krémeket kaptak a Phi szakértőitől, mint a lányok. Mivel a Phi nem használ parfümöket, és ritkán alkalmaznak illóolajakat, ezért a fiúk örömmel fogadták ezeket a natúrkozmetikumokat.

Tág pórusokra a Niacinamid tartalmú T-zone Controll krémet javasolták. Emellett a Jázminos Zöld tea kollagén booster szérumot ajánlották még, mert a benne található niacinamid mellett, mely a pattanások és a fokozott faggyútermelés ellen hatásos, bőrnyugtató és hidratáló anyagok is vannak benne.

Problémák és javasolt rutinok

A tanácsadás során többeknél felmerült az érzékeny, száraz bőr és az ekcéma kérdése. Sokakat érint ez a probléma. Azt a tanácsot kaptuk, hogy nagyon figyeljünk oda bőrük PH-értékére, mert például Budapesten kifejezetten kemény a víz, ezért mindenképpen hidratáljunk fürdés és arcmosás után, lehetőleg parfümmentes krémmel. Erről a témáról egyébként  olvashattok a blogon. 

Szóba kerültek a városi életmóddal és a számítógépes munkával járó ártalmak, a bőrt ezek által érő stresszhatások kérdése. A kékfény elleni védelem és a légszennyezettség elleni Asta Urban Care szérumot javasolták a Phi-s lányok, mert a kék fény és az UV sugárzás ellen is hatásos, ezért érdemes belevenni a rutinba. 

Végül mindenkinek egyedi csomagot válogattak össze, sok testreszabott Phinomsággal, és Almost 1.618 arcápolókkal. 

Ha te is szeretnél arcápolási tanácsadást, akkor nincs más dolgod, mint kitölteni az arcápolási rutin managerünket!

 

blog comments powered by Disqus
Az oldal tetejére