A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. :) Bővebb információ Rendben!
Termékek Menü

INSIDE OUT Beauty - ASTAXANTHIN karotinoid komplex

Ár:
7.990 Ft
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Szerezhető hűségpontok: 100
Raktárkészlet 1: Előrendelhető
Raktárkészlet 2: Előrendelhető
Gyártó cikkszám: lakossági

INSIDE OUT Beauty tagja az ASTAXANTHIN karotinoid komplex. Mindamellett, hogy megerősíti  és rugalmassá teszik a sejtfalakat, védi a szív ,érrendszer, agy, idegrendszer, bőr  egészségét. Hozzájárul az éleslátáshoz, a retina védelméhez és a szemfáradtság csökkentéséhez. 1

Menny.:

Leírás és Paraméterek

karotinoidok a növények változatos piros, sárga, narancssárga színét adó, zsíroldékony molekulák. Az A-vitamin családjába tartoznak. Rendkívül hatékony antioxidánsok, amelyek képesek áthatolni a sejtmembránon, és szervezet minden pontjába eljutni. (Ez a képesség ritka a természetben, csak kivételes molekulák mint pl. az E-vitamin izomerek és az Alfa-liponsav képesek hasonlóra.)

Az ASTAXANTHIN (asztaxantin) "a karotinoidok királya". A természetben ismert legerősebb antioxidáns karotinoid molekula. A H. pluvialis mikroalgafajban található, a lazac, a homár, a rákok és egyéb ezt az algafajt fogyasztó tengeri élőlények vöröses színét adja. Áthatolva a vér-agy és vér-retina gáton, erőteljes védelmet biztosít a szem, az agy és a központi idegrendszer számára [1].

A LIKOPIN egy sokoldalú karotionoid molekula, amely a szem, bőr, agy/idegrendszer, szív/érrendszer és a prosztata védelmére alkalmas. Tulajdonságait tekintve a Likopin az Asztaxantinnal vetekszik, a szakirodalom a legértékékesebb karotinoidok között tartja számon.

Az ASTAXANTHIN egy hosszú zsírszerű lánccal rendelkező molekula, a végein két poláris (vízoldékony) gyűrűs csoporttal. A változó kettős kötések jelenléte a láncban erőteljes antioxidáns (elektrontöbblet) képességgel ruházza fel, valamint ezek a kötések képesek a nagy energiájú ibolya/UV sugárzást elnyelni, ami a szemünk védelmében elengedhetetlen. A molekula szimmetrikus szerkezetéből adódóan keresztülhatol/beépül a sejtmembrán kettős-rétegébe, és a sejten belüli és kívüli térrészben egyszerre fejti ki védő hatását. A szemünkben az astaxanthin, zeaxanthin, lutein és likopin hatékonyan beépül a retinába (látó-ideghártya), és véd a retina éleslátásért felelős része, a makula pigmentjeinek egészségének megőrzésében [3].

Bőr védelme az UV sugárzás ellen, bőrfiatalítás¹

 • Az astaxanthin jótékonyan halmozódik fel a bőr külső és mélyebb rétegeiben is (a fényvédő kozmetikai szerek csak a legkülső rétegeket érik el) [15,16], ezáltal hatékony védelmet nyújt a legerősebb környezeti kockázati tényező, az ultraibolya sugárzás ellen [17].
 • Az ultraibolya sugárzás fokozza bőr öregedését, bőrünk idővel beesett és ráncos lesz, valamint a bőrszövet rosszindulatú elváltozásainak kockázata megnő.
 • Humán vizsgálatok kimutatták, hogy napi 6 mg asztaxantin szedése 6-8 hét alatt lecsökkentette a szarkalábak és ráncok mértékét, miközben javította a bőr nedvességtartalmat, rugalmasságát és a bőr textúráját mind a férfiaknál, mind a nőknél [16].
 • Kettős placebo kontrollált vizsgálatban Astaxanthin (2mg) és E-vitamin tokotrienolok (50mg) együttes használata növelte a száraz bőr nedvesség tartalmát, rugalmasságát, csökkentette a ráncosodás mértékét, és segítette a szem alatti karikák eltűnését [18].

Az agy és az idegrendszer védelme¹

 • Az astaxantin sokoldalú, jótékony hatást fejt ki az agyban [19]. Ellentétben sok más antioxidáns molekulával, az asztaxantin átjut a vér-agy gáton, amely lehetővé teszi az agyszövetben történő jótékony felhalmozódását és az agyi idegsejtek védelmét [20].
 • Állatokon végzett kísérletekben az astaxantin csökkentette az agyi vérkeringési zavar kockázatát, csökkentette az agyvérzéssel érintett területek méretét, és javította a motoros aktivitást egy roham után [21-23]. Egy vizsgálat igazolta, hogy az astaxantin előkezelése megakadályozta az iszkémiás agyi sérülést az agy egyik legnagyobb artériájának 2 órán át tartó blokkolása után [23].
 • Egy humán, korral járó feledékenységgel foglalkozó vizsgálatban napi 12 mg astaxanthin javította a kognitív képességet és tanulási pontszámokat az egészséges, közép- és időskorú egyének esetén [24].

Időskori szemproblémák elleni védekezés¹

 • Az asztaxantin jótékony hatását kutatások igazolták a három leggyakoribb időskori szemproblémával kapcsolatban: az időskori sárgafolt sorvadás, a szemlencse elszürkülése és a kórosan magas szemnyomás esetén.
 • Lutein és zeaxantin fogyasztásával 32 %-kal kisebb volt a szürkehályog kialakulásának kockázata egy 1802 nőt vizsgáló kutatás során [8]. Kettős vak, randomizált klinikai kísérlet során 17 szürkehályogban szenvedő páciensnek adtak luteint (15 mg, heti 3 alkalom, két éven át). A résztvevők éleslátása javult a kezelés eredményeképpen [9].
 • Astaxanthin (4 mg/nap), lutein (10 mg/nap), zeaxanthin (1 mg/nap) javította az éleslátást és a kontrasztot korai időskori makula degenerációban szenvedő páciensek esetében [10]. Laborkísérletek eredményei alapján az asztaxantin védi a retina sejtjeit az oxidatív stresszel szemben, és csökkenti a retina kóros elváltozása által érintett terület nagyságát [11, 12].

Szemfáradtság, éleslátás, fókuszálás¹

 • A szemfáradtság gyakori panasz a számítógép előtt órákat töltő emberek körében. Napi 5 mg asztaxantin használata esetén 54 százalékkal csökkent a szemfáradtság, és megnövekedett a szem alkalmazkodó képessége a fokozott terheléshez, a monitor előtt dolgozók esetében [2].
 • Napi 6 mg Astaxanthin hatására javult a szem fókuszálási alkalmazkodó képessége, az alanyok szélesebb látási tartományban voltak képesek az éleslátásra, a tárgyakra való fókuszálásra [14].

A szem és a retina védelme¹

 • A karotinoidok jótékonyan halmozódnak fel a szemünkben. A zeaxantin elsősorban a retinán az ún. csapokban koncentrálódik, amelyek a színlátásért felelősek, a lutein pedig a retina periférián a pálcika sejtekben, amelyek a fekete-fehér látásban játszanak szerepet. Az Astaxanthin a szivárványhártya izomban halmozódik fel, ezáltal hozzájárulhat a sugártest funkció javításához, az optimális fókuszáláshoz, és megfelelő szem akkomodációhoz.
 • Az asztaxantin csökkenti az UV fény által kiváltott káros oxidációt okozó folyamatokat a szemlencsében.
 • Az astaxanthin és egyéb karotinoidok hatására a kutatások egyértelmű javulást mutattak a retina jelátviteli működésében történő kezelést követően, segít a retina károsodásának megelőzésében is [4,5].
 • Az asztaxantin gátolja a gyulladásos folyamatokat a szemben, blokkolja a gyulladásos immunválaszban résztvevő nukleáris faktor kappa B (NF-kB) jelátviteli útját [6,7].
Aktív összetevők 1 kapszulában
Astaxanthin (Heamatococcus pluvialis mikroalga kivonat) 6 mg
Zeaxantin (Calendula kivonat) 6 mg
Likopin (Paradicsom kivonat) 15 mg
Lutein (Calendula kivonat) 20 mg

AJÁNLOTT MENNYISÉG: napi 1 kapszula étkezéssel

OGYÉI nyilvántartási szám: 14796/2014 (Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet)

1 Az egészségre vonatkozó állításokkal kapcsolatban

A PHI INSIDE OUT beauty egy egészségmegőrzést támogató étrend-kiegészítő termék és nem gyógyszer. A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, kezelésére, megelőzésére. Fogyasztásuk nem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést, de kiegészítheti az orvos által javasolt terápiát. Az leírásban szereplő állítások a hatóanyagokra vonatkozó, szakirodalmi forrásokból vett idézetek, a hivatkozás megjelölésével. Az állítások nem a termékre vonatkoznak, kizárólag a fogyasztók általános, magas szintű ismeretterjesztését kívánják szolgálni az összetevőkkel kapcsolatban. Az információk nem értelmezhetők orvosi tanácsként személyes problémánkra, és nem kívánnak javaslatok lenni konkrét tünetek kezelésére. Egészségi problémájával mindig forduljon szakemberhez: orvosához, gyógyszerészéhez!

Tudományos referenciák és klinikai vizsgálatok - Astaxanthin

[1] Hussein G et al. Astaxanthin, a carotenoid with potential in human health and nutrition. J Nat Prod. 2006 Mar;69(3):443-9.

[2] Nagaki Y et al. Effects of astaxanthin on accommodation, critical flicker fusion, and pattern visual evoked potential in visual display terminal workers. Journal of Traditional Medicines. 2002; 19(5):170-73.

[3] [No authors listed]. Lutein and zeaxanthin. Monograph. Altern Med Rev. 2005 Jun;10(2):128-35.

[4] Parisi V, Tedeschi M, Gallinaro G, Varano M, Saviano S, Piermarocchi S. Carotenoids and antioxidants in age-related maculopathy italian study: multifocal electroretinogram modifications after 1 year. Ophthalmology. 2008 Feb;115(2):324-33 e2.

[5] Nakajima Y, Inokuchi Y, Shimazawa M, Otsubo K, Ishibashi T, Hara H. Astaxanthin, a dietary carotenoid, protects retinal cells against oxidative stress in-vitro and in mice in-vivo. J Pharm Pharmacol. 2008 Oct;60(10):1365-74.

[6] Suzuki Y, Ohgami K, Shiratori K, et al. Suppressive effects of astaxanthin against rat endotoxin-induced uveitis by inhibiting the NF-kappaB signaling pathway. Exp Eye Res. 2006 Feb;82(2):275-81.

[7] Izumi-Nagai K, Nagai N, Ohgami K, et al. Inhibition of choroidal neovascularization with an anti-inflammatory carotenoid astaxanthin. Invest Ophthalmol Vis Sci. 2008 Apr;49(4):1679-85.

[8] Moeller SM, Voland R, Tinker L, Blodi BA, Klein ML, Gehrs KM, Mares JA. Associations between age-related nuclear cataract and lutein and zeaxanthin in the diet and serum in the Carotenoids in the Age-Related Eye Disease Study, an Ancillary Study of the Women's Health Initiative. Archives of ophthalmology. Mar 2008;126(3):354-364.

[9] Olmedilla B, Granado F, Blanco I, Vaquero M. Lutein, but not alpha-tocopherol, supplementation improves visual function in patients with age-related cataracts: a 2-y double-blind, placebo-controlled pilot study. Nutrition (Burbank, Los Angeles County, Calif.). Jan 2003;19(1):21-24

[10] Piermarocchi S, Saviano S, Parisi V, et al. Carotenoids in Age-Related Maculopathy Italian Study (CARMIS): two-year results of a randomized study. Eur J Ophthalmol. 2012 Mar-Apr;22(2):216-25.

[11] Izumi-Nagai K, Nagai N, Ohgami K, et al. Inhibition of choroidal neovascularization with an anti-inflammatory carotenoid astaxanthin. Invest Ophthalmol Vis Sci. 2008 Apr;49(4):1679-85.

[12] Nakajima Y, Inokuchi Y, Shimazawa M, Otsubo K, Ishibashi T, Hara H. Astaxanthin, a dietary carotenoid, protects retinal cells against oxidative stress in-vitro and in mice in-vivo. J Pharm Pharmacol. 2008 Oct;60(10):1365-74.

[13] Cort A, Ozturk N, Akpinar D, et al. Suppressive effect of astaxanthin on retinal injury induced by elevated intraocular pressure. Regul Toxicol Pharmacol. 2010 Oct;58(1):121-30.

[14] Elérhető http://sciencelinks.jp/j-east/article/200512/000020051205A0483229. php. October 27, 2008.

[15] Petri D, Lundebye AK. Tissue distribution of astaxanthin in rats following exposure to graded levels in the feed. Comp Biochem Physiol C Toxicol Pharmacol. 2007 Mar;145(2):202-9.

[16] Tominaga K, Hongo N, Karato M, Yamashita E. Cosmetic benefits of astaxanthin on humans subjects. Acta Biochim Pol. 2012;59(1):43-7.

[17] Lyons NM, O’Brien NM. Modulatory effects of an algal extract containing astaxanthin on UVA-irradiated cells in culture. J Dermatol Sci. 2002 Oct;30(1):73-84.

[18] YAMASHITA E. Food Style 21 2002, 6 (6), 112-7

[19] Ye Q, Huang B, Zhang X, Zhu Y, Chen X. Astaxanthin protects against MPP+-induced oxidative stress in PC12 cells via the HO-1/NOX2 axis. BMC Neurosci. 2012 Dec 29;13(1):156.

[20] Liu X, Osawa T. Astaxanthin protects neuronal cells against oxidative damage and is a potent candidate for brain food. Forum Nutr. 2009;61:129-35.

[21] Shen H, Kuo CC, Chou J, et al. Astaxanthin reduces ischemic brain injury in adult rats. FASEB J. 2009 Jun;23(6):1958-68.

[22] Lee DH, Lee YJ, Kwon KH. Neuroprotective effects of astaxanthin in oxygen-glucose deprivation in SH-SY5Y cells and global cerebral ischemia in rat. J Clin Biochem Nutr. 2010 Sep;47(2):121-9.

[23] Lu YP, Liu SY, Sun H, Wu XM, Li JJ, Zhu L. Neuroprotective effect of astaxanthin on H(2)O(2)-induced neurotoxicity in vitro and on focal cerebral ischemia in vivo. Brain Res. 2010 Nov 11;1360:40-8.

[24] Katagiri M, Satoh A, Tsuji S, Shirasawa T. Effects of astaxanthin-rich Haematococcus pluvialis extract on cognitive function: a randomised, double-blind, placebo-controlled study. J Clin Biochem Nutr. 2012 Sep;51(2):102-7.

Bőrtípus Minden bőrtípusra
Kiszerelés (db) 60db

Összetevők

Sáfrányos szeklicemag-olaj, Hidegen sajtolt napraforgóolaj, Lutien (from Calendula officinalis extract) Likopin (Solanum lycopersicum extract), E-vitamin (d-alfa-tokoferol napraforgóolajból) astaxanthin (haematoccus pluvialis microalgae extract) Zeaxantin (from Calendula officinalis extract) zselatin (kapszulahéj)

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!