Barion Pixel
A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. :) Bővebb információ

Rozaceás

A rosacea egy makacs krónikus, gyulladásos bőrbetegség, amely a lakosság 10%-át érinti. A rozaceás bőr mindig érzékeny. Kezdetben nehezen felismerhető, de vannak árulkodó jelek. Milyen tünetekre kell figyelni?  feszülő, égő érzések, gyakori kipirulás, diffúz bőrpír az arcon, állon, az orron és a homlokon, ezenkívül később megjelenő elpattant hajszálerek, foltok és gennyes pattanások alakulhatnak ki. Néha a szemkörnyéken is megjelenik a gyulladás, árpát és kötőhártya-gyulladást okozva.

A rosacea legsúlyosabb eseteiben a bőr megvastagodhat és szövettöbblet képeződhet, ami sokszor lelkileg is nagyon megterhelő.

A megjelenő gennyes pattanások megtévesztésig hasonlítanak a zsíros, pattanásra hajlamos bőr esetén fennálló pattanásokra, azzal a különbséggel, hogy a rosaceánál nincsenek eltömődött pórusok, a bőr inkább száraz, mint zsíros és a rosaceás bőrtünetek  nem hagynak maguk után hegeket.

Sajnos a rozacea pontos oka még ismeretlen, de gyakorisága a 20-50 év közötti fehérbőrű nők esetében szembetűnően magasabb. Számos tényező, mint az életkor, a genetika, környezeti hatások- illatanyagok, háztartási vegyszerek,  vagy pl a forró fürdő, megerőltető testmozgás,  alkohol, fűszeres ételek.Egyes színezékek is bőrirritálóak lehetnek, de fontos faktor a stressz, mechanikus hatások, étkezési szokások... ezek mind hozzájárulhatnak a rozacea kialakulásához.

A rozaceás bőrre tehát nagy odafigyeléssel kell termékeket választani, mely irritáló anyagoktól, illatanyagoktól, színezékektől mentes és a bőr számára értékes, könnyen hasznosítható bőrbarriert támogató, hidratáló, nyugtató hatóanyagokat tartalmaz. Ebbe a kategóriába csak olyan termékeket válogattunk, melyek a fenti kritériumoknak megfelelnek.

Rendezés:
Az oldal tetejére