A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. :) Bővebb információ Rendben!
Termékek Menü

Ectoin Natural - Egy molekulányi csoda a Phi natúrkozmetikumokban

Földünkön a sós tavak és a forró sivatagok az élet számára legnehezebben meghódítható területeknek számítanak. Ezért is oly csodálatos, hogy ezek között a szélsőséges éghajlati körülmények között is évmilliók óta megtalálható az élet. Alkalmazkodásra képes, úgynevezett extremofil mikroorganizmusok a szárazsággal, szélsőséges hőingadozással dacolva tudnak mégis fejlődni és szaporodni. Erről egy különleges, a mikroorganizmusokat a káros környezeti hatásoktól már ősidők óta védelmező anyag, az ectoin gondoskodik.

Az ectoint 1985-ben fedezték fel extrém időjárási körülmények között – sivatagi hőségben vagy a sarkvidék dermesztő hidegében – élő egysejtűekben. Túlélésük titka az ectoin molekula, amely vízmegkötő tulajdonságánál fogva nedvesít, és megvédi ezeket a mikroorganizmusokat a kiszáradástól. Az ectoin hatását a felfedezése óta eltelt időben sikerült alaposan megismerni: hatását számos kutatás és vizsgálat igazolta.

Ami az egysejtűeknek képes védelmet nyújtani, hasznos lehet az ember számára is. Kiemelkedő sejtvédő tulajdonságai miatt napjainkra az ectoint orvostechnikai eszközökben, illetve egyéb, gyógyászatra és egészségmegőrzésre szánt készítményben is használják.

Ectoin működése és hatása

Az ectoin egy kozmotrop tulajdonságokkal rendelkező, kis molekulájú aminosav-származék. Ez azt jelenti, hogy az ectoin a sejtet határoló membránon lévő, ún. határfelületi vízréteg molekuláinak hidrogénkötéseit erősíti, és a molekulákat strukturáltan rendezi. Az ectoin a fehérjékhez közvetlenül nem kapcsolódik. Saját maga körül, valamint a közelében lévő fehérjék és sejtmembránok körül vizes védőréteget hoz létre, melyet Ectoin® Hidro Komplexnek neveznek.

 

Számos tudományos vizsgálat igazolta, hogy ez a vizes védőréteg a megerősített hidrogénkötéseknek köszönhetően nagyon stabil. Ebben a vizes védőrétegben a vízmolekulák a megszokottnál lassabban mozognak. A sejtmembránt vagy sejthártyát folyadékkristályhoz hasonló halmazállapotú, kettős lipidréteg alkotja, benne szétszórtan elhelyezkedő fehérjemolekulákkal. Az egyes alkotórészek membránon belüli szabad mozgása attól függ, hogy mennyire folyékony (fluid), vagy merev (rigid) a folyadékszerkezet.

 

 

A vizes védőréteg kialakításával az ectoin a sejtmembránt alkotó lipidrétegeket stabilizálja, és javítja a membrán fluiditását. Az ectoin további előnye, hogy a biomolekulákat, fehérjéket, természetes szerkezetük megtartása mellett erősíti meg a fenti mechanizmussal, így működésük biztosított marad. Ennek eredményeként ectoinnal csökkenthetők a különféle stresszfaktorok (pollen, allergének, UV-sugárzás, sugárterápia, hő és szárazság) hatására kialakuló gyulladásos folyamatok, mint a bőr, az orr, a szem, vagy a nyálkahártya gyulladása.

 

 

Igazolt hatások

  • Celluláris, azaz sejtszintű védelem, a bőr saját védekező mechanizmusának növelése (in vivo)
  • Globális környezetszennyezés elleni hatás (in vivo)
  • UV sugarak által okozott bőrkárosodás megelőzése (in vivo)
  • Ránctalanítás (in vivo)
  • Hosszan tartó hidratálás – akár 7 napig (in vivo)
  • A bőr egyenetlenségeinek javítása (in vivo)
  • Bőr barrier rétegének, azaz a bőrvédőgát javítás és megerősítés (in vivo)
  • Gyulladáscsökkentés és irritáció csillapítása (in vivo)
  • UVA / UVB, IR-A, blue-light és látható fény elleni védelem a sejtek szintjén

Phi-k, amikbe Ectoint tettünk

I'm so Sensitive arckrém Ectoinnal és Erdei mályva kivonattal érzékeny bőrre

Ezt a családunkat Neked formuláztuk. Igen, Neked, aki oly érzékeny vagy, akárcsak egy törékeny kis virágszál. Tudjuk, hogy Neked van a leggyengédebb törődésre szükséged, a te bőröd az, ami leginkább tükrözi, mi zajlik épp a testedben és azt is jelzi, mi zajlik a lelkedben. Tudjuk, hogy sokszor kiszárad, húzódik, ég, viszket, majd egy csapásra felborulhat minden és van, hogy úgy érzed, mintha egy bödön zsírba mártóztál volna meg. Máskor meg hámlik és piros, vagy talán kipattogzik. Tudjuk, hogy ez nehéz Neked és szeretnénk segíteni. Nem könnyű eset a Te bőröd, de ha kellően hozzáértő törődést és ápolást kap, meglátod megszelidül.

 

 

 

FERPHI borotválkozás utáni folyékony balzsam Ectoinnal

A FEPHI borotválkozás utáni liquid balm nagyon könnyű, lágy textúrájú arcápoló, mely könnyen beszívódik, nem hagy zsíros, vagy ragacsos érzést maga után. Illata karakteres, férfias, gyógynövényes jegyekkel, melyet a válogatott, terápiás minőségű vetiverfű, atlaszcédrus és ciprus szinergiája ad. Értékes hatóanyagai nyugtatják az irritációt és segítik a bőröd a gyors regenerálódásban. A bisabolol, a beta glucan, az ectoin natural, a panthenol, körömvirágkivonat és az édesgyökér nyugtatja és ápolja a bőröd.- Közülük az Ectoin natural egy kiemelkedő sejtregeneráló összetevő, mely szélsőséges körülmények között élő egysejtűeket képes életben tartani, olyan erős a sejtvédő hatása. 

 

 

 

Golden Liquid Ectoin és Bioaktív Plankton sejtszíntű regeneráló szérum 

A Golden Liquid szérum két különleges kulcsösszetevője, mely az antiage és regeneráló hatást adja ennek a prémium szérumnak, az az  Ectoin intelligens molekula és a marine biotechnology aktív planktonkivonat.  Az Ectoin egy speciális természetes molekula, mely  amellett, hogy kivételes vízmegköző tulajdonsággal rendelkezik, képes arra, hogy a sejteket határoló membrán szerkezetét megvédje a káros környezeti hatásoktól úgy, hogy közben a már károsodott sejtet regenerálja. Sejtvédő tulajdonsága egészen extrém körülmények között is érvényesül.

 

 

 

 

 

Forrás: bitop.de és ectoin.hu

blog comments powered by Disqus