A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. :) Bővebb információ Rendben!
Termékek Menü

Esti arcápolási rutin 40 felett - Nagy Timi

Szerencsésnek mondhatom magam, amiért a Phi az életem része lett. Ha őszinte akarok lenni, akkor el kell hogy áruljam: korábban nem volt arcápolási rutinom. Amit éppen a polcon találtam, azt kentem az arcomra. Erre nem is vagyok túl büszke, sőt, eléggé meg is látszott a bőrömön.

Aztán jön Mariann és megváltoztatta az életemet. Igaz, hogy jó genetikát örököltem a szüleimtől, de így 40 fölött már én is látom az apró ráncokat, leginkább a szemeim körül. Épp itt volt az ideje, hogy elkezdjek foglalkozni a bőrömmel. Ebben nagyon sokat segített Mariann, aki velem együtt összerakta az esti és reggeli bőrápolási rutinomat.

Esti arcápolási rutin by Phi Timi

Az első, amivel kezdtük, az volt, hogy kidobtuk a szappant az arctisztításból. Nem is gondoltam arra, hogy egy szappannal mekkora károkat okozhatok a bőrömnek. Fürdéskor már odafigyelek, hogy az arcomat csak langyos vízzel mossam le, fürdés után pedig külön figyelmet szentelek az arctisztításnak. Jó lenne, ha lenne egy habzó natúr arclemosó, de ez jelenleg még a fejlesztés/tesztelés fázisában van.
Többször olvashattatok már arról, hogy Mariann és köztem van egy kis nézeteltérés az arclemosót illetően. Mariann a Meggy micella arctisztítóra esküszik, nekem viszont a MakeDown sminklemosó és arctisztító tej vált be. Így a fürdés közben az arcomon szétfolyt make-up-ot a MakeDown arclemosóval tüntetem el, ami emellett a bőrre rakódott piszkot is tökéltesen leszedi. Miután az egész arcomat áttörlöm vele, minden este döbbenten tapasztalom, hogy mi marad a vattakorongon. Ebben a nyári hőségben a MakeDown arctisztítás után az én bőröm igényel még egy langyos vizes leöblítést is, de télen erre már nincs szükségem.

Mindezek után végre egy tiszta arc néz vissza rám a tükörből. Ilyenkor feltűnőbbek lesznek a ráncaim, és könnyebben észreveszem a bőrhibákat is. Ezért is mondtam, hogy 40 fölött épp itt volt az ideje elkezdeni foglalkozni egy kicsit magammal és a bőrömmel. Amióta a Smartok megjelentek a Phi polcain, azóta a mindennapi arcápolási rutinom részévé váltak. Bár már harcolok a ráncokkal, mégis a vízhiányos bőr okozza a legnagyobb problémát számomra. Úgy érzem, ha meg tudnám akadályozni, hogy kiszáradjon a bőröm, akkor láthatóan halványodnának a ráncaim is. Pont emiatt az én arcápolási rutinom elsődleges célja a hidratálás.
Arctisztítás után jöhet a tonizálás. A Neroli & Rózsa arctonikot a tenyerembe öntve bepaskolom az arcbőrömbe, és megvárom, míg felszívódik. A következő lépés a szérum. A Desert’s Fountain szérumból 1-1 cseppet teszek a szemeim alatti részekre, 1 cseppet a homlokomra és sosem hagyom ki a dekoltázs/nyak részt sem, a szérumból ide is jut pár csepp. Mivel a ráncosodás és a gyűrött bőr a nyakon és a dekoltázson is nagyon hamar megjelenik, nem elég csak az arcunkra koncentrálni! Nagyon fontos, hogy a nyaki és dekoltázs részt is ugyanolyan odafigyeléssel ápoljuk, mint az arcunkat.

A szérum után a szemkörnyék ápolása jön. A Hidratália szemkörnyékápolóban lévő rengeteg homoktövisolaj, a hialuronsav és a selyemprotein számomra látható változást hozott, halványodtak a ráncaim. Szeretem benne, hogy szépen egységesíti a szem körüli bőr színét és phinomítja a ráncaimat. Úgy érzem, illetve látom, hallom a visszajelzésekből, hogy észrevehetően fiatalosabb a tekintetem, amióta rendbeszedtük az arcápolási rutinomat. Nem is értem miért vártam vele ilyen sokáig! A Hidratália család nekem tökéletesen bevált, bár amióta a Vadrózsa család létezik nálunk, azóta nyaggatom Mariannt, hogy végre készítse el annak is a szemkörnyékápolóját (szemránckrém). Lassan egy éve dolgozik rajta, de még mindig nem elégedett a végeredménnyel. :D Ez Mariann...

Zárásként jön még a hidratáló arckrém. Mi más lehetne, mint a Hidratália arckrém meggymagolajjal és hialuronsavval. Ez egy könnyű arckrém enyhe mandulaillattal, melyet a meggymagolajnak köszönhet. Gyorsan beszívódik, és a rutinom első lépéseiben használt többi hidratálóval szépen együttműködik. Az arckrémből a dekoltázsomra és a nyakamra is mindig teszek, ne felejtsd el Te sem!

Az arcmaszkok használatában nem vagyok túl jó, legtöbbször elkummantom. Ha mégis eszembe jut, hogy kéne egy kis mélyebb arctisztítás, akkor persze mindig „aha” élményem lesz, hogy milyen jó is hetente, de legalább kéthetente használni a Hemp&Clay gélmaszkot. Van még mit javítanom a rendszerességen, de azt gondolom, most már jó úton haladok és elégedett vagyok a látható eredményekkel. :) Köszi a segítséget, Mariann!

Ez volt az én esti arcápolási rutinom, így 40 felett... Előbb-utóbb összeszedem a reggeli rutinomat is :) Remélem, mindez Neked is segített...