A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. :) Bővebb információ Rendben!
Termékek Menü

Forradalmi felfedezések a ZÖLD kávéról

A legértékesebb kávékivonat, amit egy professzionális natúrkozmetikum-gyártó ma használhat, az a ZÖLD kávé-kivonat. Jótékony hatása igazoltan 48 órán át tart úgy, hogy a bőr mélyebb rétegeibe is eljut. Erre még a jól ismert C- és E-vitamin sem képes.

A pörkölt kávébabból nyert kivonatot - a nevéből is adódóan - pörkölés előzi meg, méghozzá 240 fokon. A legtöbb natúrkozmetikumba a mai napig ez a kivonat kerül. Be kell, hogy valljuk, korábban mi is ilyen kivonatot használtunk. A folyamatos kutatás-fejlesztés eredményeképpen újragondoltuk a Pazar Coffee krémcsaládunk formuláit, és a bio olajok natúr vajak mellett ma már mi is ZÖLD kávé-kivonatot használunk termékeinkben. Ez az eszencia nagyon új még a kozmetikumok világában. Alig egy éve jelentek meg róla az első tanulmányok, szakmai publikációk, melyek tudományos alapon, tényekre alapozva igazolták kiemelkedő hatóanyagtartalmát és hatását. A pörkölés, azaz magas hőkezelés következtében ugyanis a kávébab elveszíti legtöbb jótékony összetevőjét. Többek között azt a klorogénsavat, ami egyébként a ZÖLD (vagy ha úgy tetszik: nyers) kávébab fő összetevője.

De mi az a klorogénsav?

A klorogénsav egy nagyon régóta ismert, a növényvilágban széles körben előforduló, egyszerű szerkezetű vegyület, melyet a zöld kávébab magas koncentrációban tartalmaz. Több jótékony tulajdonsága is van. Az egyik legfontosabb ezek közül, hogy erőteljes antioxidáns. Eddig a zöld teát tartották a legerősebb természetes antioxidánsnak, de a zöld kávébab még nála is 10-szer erősebbnek bizonyult. A klorogénsav a véráramba kerülve felveszi a harcot a szabadgyökökkel, sőt erre úgy is képes, hogy a szervezetbe a bőrön át jut be. Az eredmény pedig: lassuló öregedési folyamat, javuló keringés. Hatása és a tulajdonságai elképesztőek: megtisztítja a sejteket a toxinoktól, gyorsítja a regenerációt és energiát ad, magas antioxidáns tartalma pedig biztosítja, hogy a sejtek mindig maximális hatékonysággal végezhessék feladatukat. A klorogénsav javítja a szervezet egészséges működését.

A ZÖLD kávé-kivonat előnyei:

• A zöld kávébab-kivonat csökkenti a narancsbőrt.

• A zöld kávé antioxidáns tulajdonsága révén lassítja az öregedési folyamatot, regenerálja a sejteket.

• Támogatja az egészséges vérkeringést.

• Nincs mellékhatása

A ZÖLD kávé-kivonat alig egy éve debütált a minőségi natúrkozmetikum-iparban. Magyarországon hazai fejlesztőként mi kezdtük el elsőként használni ezt a kimagasló minőségű kivonatot a Pazar Coffee termékcsaládunk megújult formuláiban.

Mibe tettünk ZÖLD kávé-kivonatot és milyen mennyiségben? 

Pazar Coffee Espresso ébresztő szemkörnyéképoló: 5% (Gyártó által ajánlott maximális mennyiség)

Pazar CreamCoffee arckrém: 3,5%

Pazar Coffee Latte testápoló: 2%

A Phi natúrkozmetikumok mind egytől egyig: parabénmentes, paraffinmentes, szilikonmentes, PEG-mentes, SLS mentes, állatkísérlet mentes, 

Kávé kivonat nem egyenlő a értékes, 100% sajtolt kávébab olajjal. De erről később még mesélünk. ;)