A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. :) Bővebb információ Rendben!
Termékek Menü

INSIDE OUT Beauty - E-VITAMIN 8 Tokoferol komplex

Ár:
6.990 Ft
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Szerezhető hűségpontok: 100
Raktárkészlet 1: Előrendelhető
Raktárkészlet 2: Előrendelhető
Gyártó cikkszám: lakossági

INSIDE OUT Beauty tagja az E-VITAMIN 8 Tokoferol komplex. Az E-vitamin védi a szív és érrendszer, az idegrendszer, a bőr és a sejtek egészségét 1

Menny.:

Leírás és Paraméterek

A természetben előforduló E-vitamin 8 komponensből áll. A hagyományosan ismert négy tokoferol molekula (alfa-, béta-, gamma-, delta E-vitamin izomer), és négy nagyon ritkán előforduló tokotrienol molekula (alfa-, béta-, gamma-, delta E-vitamin izomer) alkotja az E-vitamin családot.

Ez a 8-E-vitamin egy teljes spektrum tokoferol/tokotrienol E-vitamin komplex. Kiváló felszívódású tokotrienolokat kevert tokoferolokkal kombinálja, ezáltal mind a 8 db E-vitamin izomert tartalmazza jól hasznosuló formában. Ez a kombináció sokszorosan felülmúlja az összes klasszikus E-vitamin (alfa-tokoferol) készítmény hatékonyságát, és újraértelmezi mindazt, amit az E-vitaminról eddig gondoltunk.

A Tokotrienol a leghatékonyabb és legsokoldalúbb antioxidáns E-vitamin molekula. Kiemelkedő biológiai aktivitását molekula-szerkezetének köszönheti. A kettős kötésék jelenléte az oldalsó zsírszerű láncban lehetővé teszi, hogy könnyedén áthaladjon a sejt-membrán kettősrétegén és beépülve a sejtmembránba folyamatos antioxidáns és gyulladáscsökkentő védelmet biztosítson, ami létfontosságú a krónikus problémák, mint pl. érrendszeri és rosszindulatú folyamatok kockázatának csökkentésében.

Bőrfiatalítás, hajhullás ellen, testápolás¹

 • A tokotrienolok optimálisan halmozódnak fel a bőr felső rétegeiben. Gátolják a bőr öregedését, védenek az UV / ózon sugárzás káros oxidációs hatásától. Tokotrienollal kezelt bőrben található az E-vitaminok koncentrációja 7-30 szer nagyobb, mint a kontroll bőrréteg esetén [17].
 • Kimutatható, hogy a tokotrienolok az alfa-tokoferolnál lényegesen nagyobb koncentrációban halmozódnak fel a bőrben, és hatékonyabb védelmet biztosítanak az UVB fény káros hatásai ellen. A tokotrienolok tovább növelik a hatékonyságát fényvédő kozmetikumoknak, amelyek az ultraibolya sugárzás behatolásának mértékét csökkentik, vagy elnyelik.
 • Kettős placebo kontrollált vizsgálatban a Tokotrienolok (50mg) es Astaxanthin (2mg) együttes használata növelte a száraz bőr nedvesség tartalmát, rugalmasságát, csökkentette a ráncosodás mértékét, és segítette a szem alatti karikák eltűnését [18].
 • Férfias típusú hajhullásban szenvedőknél napi 2x50mg tokotrienol használatával 8 hónap után számottevő hajsűrűség növekedést értek el, köszönhetően a tokotrienolok gyulladáscsökkentő és bőrvédő hatásának [19]. Valószínűleg elmondható, hogy a hajhullás biológiájának megértésében és a hajhullás megakadályozásában a tokotrienolokra kiemelkedő szerep vár a jövőben.

Érszűkület elleni védekezés¹

 • Az érszűkület egy olyan kóros állapot, amikor koleszterin zsírszerű lerakódások keletkeznek az ér belső falán. Ezek a lerakódások teljes érelzáródásokhoz vezethetnek, ami így elzárja a szív és az agy vérellátását, és szívinfarktushoz, agyvérzéshez vezethet.
 • Az E-vitamin tokotrienol molekulákról kimutatták, hogy képesek csökkenteni az érelmeszesedés kialakulásának esélyét [2]. Klinikai vizsgálatban csökkentették a nyaki verőér elzáródását, a vér áramlása az agyba jelentősen javult, és így csökkentették az agyvérzés és érelmeszesedés kockázatát. (A hagyományosan ismert E-vitamin alfa-tokorefol erre alkalmatlan)
 • A tokoferolok és tokotrienolok érrendszervédő hatását tovább fokozhatjuk Rezveratrol flavonoidok, D3-vitamin & K2-vitamin, Omega-3 zsírsavak és Q10 együttes használatával.

Koleszterinszint, koleszterin oxidáció védelme¹

 • Az E-vitamin tokotrienolok gátolják a koleszterin termelődését azáltal, hogy blokkolnak egy kulcs enzimet (HMG-CoA enzim), amely szabályozza a koleszterin szintézist.
 • Humán klinikai vizsgálatban az alanyok 100-200 mg tokotrienolt kaptak 4-10 héten keresztül, és ennek hatására 8-25%-kal csökkent az LDL koleszterinszintjük, mindezt a sztatin gyógyszerekre jellemző mellékhatások nélkül [3-5]. Azok a betegek, akik sztatinokat és tokotrienolokat együttesen használtak magasabb koleszterincsökkentést értek el, mint a sztatinokkal egyedül.
 • A tokotrienolok antioxidáns képessége 40-60-szorosa tokoferol társaiknak [6]. A tokotrienolok ezáltal sokszorosan hatékonyabbak a koleszterin oxidáció gátlásában (lipid-peroxidáció), és annak az érfalra gyakorolt kártékony hatásának megakadályozásában, mint a hagyományos E-vitamin (alfa-tokoferol).

Egészséges keringési rendszer és vérnyomás támogatása¹

 • A tokotrienolok jótékonyan támogatják az erek egészséges állapotát és a normál vérnyomás fenntartását: növelni tudják a sejtközi folyadék mennyiségét, ami a vérnyomás csökkentés irányába hat, csökkentik a zsíroxidációt a vérben, így megvédik az ereket a gyulladással járó elváltozásoktól [8,9].
 • Az E-vitamin tokoferolok és tokotrienolok fokozzák a nitrogén-monoxid (NO) gáz érfallazító hatását. Klinikai vizsgálatban a Tocomin Suprabio az érfal rugalmasságát megnövelve csökkentette a szívbetegség rizikófaktorát [7]. Gátolta a trombocita aggregációt (vérlemezke összetapadást), ezáltal véd a trombózis és a szívproblémák kialakulása ellen.

Rosszindulatú folyamatok ellen¹

 • A tokotrienolokról, különösen a delta-és gamma tokotrienolokról kimutatták, hogy gátolják számos típusú rosszindulatú elváltozás kialakulását [1] (mell, prosztata, vastagbél, tüdő, gyomor, bőr, hasnyálmirigy).
 • Pálmaolaj alapú tokotrienolok képesek gátolni mind az ösztrogén pozitív és ösztrogén negatív mellrák sejtszaporodást [10-12, 14] (A hagyományosan ismert E-vitamin alfa-tokorefolnak ilyen hatása nincs).
 • Sejtkultúrákon végzett vizsgálatokban hatékonyabban gátolta a rosszindulatú sejtosztodást, mint az ismert anti-ösztrogén gyógyszer, a Tamoxifen [13]. Kutatások azt is igazolták, hogy kiegészítő kezelésként alkalmazva a tokotrienolok tovább képesek növelni a tamoxifen hatékonyságát.
 • Egy vizsgálatban kimutatták, hogy azoknál a férfiaknál, akik a legmagasabb gamma-tokotrienol és gamma-tokoferol szinttel rendelkeztek, ötször alacsonyabb volt a prosztatarák kialakulásának kockázata, mint azoknál, akik nem használtak gamma-tokotrienolt és tokoferolt [15].

Idegrendszer és az agy védelme¹

 • Számos jelentés szerint az E-vitamin izomerek erős idegrendszervédő (neuroprotektív) hatást fejtenek ki a legkülönbözőbb körülmények között: a kórosan magas vércukorszint, alkohol okozta idegkárosodás, a krónikus alkohol okozta kognitív diszfunkció, agyi vérkeringési zavar, stb.
 • Egy 3 évig tartó 400 páciensen végzett vizsgálat [16] igazolta a tokotrienolok agyi idegrendszert védő hatását: az alfa-tokotrienol már kis mennyiségben is jelentős védelmet nyújt az agyvérzés okozta idegrendszeri károsodás kockázata ellen.
Aktív összetevők 1 kapszulában
E-vitamin izomerek (vörös pálmaolajból és repceolajból - GMO mentes - Fair Trade) 260.6 mg
Összetett tokoferol 199 mg
  d-alfa-tokoferol 62.0 mg
  d-béta-tokoferol 3.5 mg
  d-gamma-tokoferol 113.7 mg
  d-delta-tokoferol 19.7 mg
Összetett tokotrienol 61.6 mg
  d-alfa-tokotrienol 25.6 mg
  d-béta-tokotrienol 2.2 mg
  d-gamma-tokotrienol 25.7 mg
  d-delta-tokotrienol 8.1 mg

AJÁNLOTT MENNYISÉG: napi 1 kapszula étkezéssel

1 Az egészségre vonatkozó állításokkal kapcsolatban

A PHI INSIDE OUT beauty egy egészségmegőrzést támogató étrend-kiegészítő termék és nem gyógyszer. A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, kezelésére, megelőzésére. Fogyasztásuk nem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést, de kiegészítheti az orvos által javasolt terápiát. Az leírásban szereplő állítások a hatóanyagokra vonatkozó, szakirodalmi forrásokból vett idézetek, a hivatkozás megjelölésével. Az állítások nem a termékre vonatkoznak, kizárólag a fogyasztók általános, magas szintű ismeretterjesztését kívánják szolgálni az összetevőkkel kapcsolatban. Az információk nem értelmezhetők orvosi tanácsként személyes problémánkra, és nem kívánnak javaslatok lenni konkrét tünetek kezelésére. Egészségi problémájával mindig forduljon szakemberhez: orvosához, gyógyszerészéhez!

Tudományos referenciák és klinikai vizsgálatok - E-vitamin tokoferolok

[1] Bharat B. Aggarwal et al, Tocotrienols, the vitamin E of the 21st century: Its potential against cancer and other chronic diseases, Biochemical Pharmacology 80 (2010) 1613–1631

[2] E. Serbinova, et al., “Free Radical Recycling and Intramembrane Mobility in the Antioxidant Properties of Alpha-Tocopherol and Alpha-Tocotrienol,” Free Radic. Biol. Med. 10(5), 263–275 (1991).

[3] Tomeo AC, et al. Antioxidant effects of tocotrienols in patients with hyperlipidemia and carotid stenosis. Lipids 1995 Dec;30(12):1179-83.

[4] Khanna S. et al. Stroke 2005, 36, e144-e152

[5] Khosla P. et al. Antioxid Redox Signal.2006, 8 (5-6), 1059-68

[6] J.L. Goldstein and M.S. Brown, “Regulation of the Mevalonate Pathway,” Nature 343, 425–430 (1990).

[7] C.C. Correll, et al., “Identification of Farnesol as the Non-Sterol Derivative of Mevalonic Acid Required for the Accelerated Degradation of 3-hydroxy-3- Methylglutaryl-Coenzyme A Reductase,” J. Biol. Chem. 269, 17390–17393 (1994).

[8] A.A. Qureshi, et al., “Lowering of Serum Cholesterol in Hypercholesterolemic Humans by Tocotrienols (Palmvitee),” Am. J. Clin. Nutr. 53(Suppl. 4), 1021S–1026S (1991).

[9] A.A. Qureshi, et al., “Response of Hypercholesterolemic Subjects to Administration of Tocotrienols,” Lipids 30(12), 1171–1177 (1995).

[10] A.A. Qureshi, et al., “Novel Tocotrienols of Rice Bran Modulate Cardiovascular Disease Risk Parameters of Hypercholesterolemic Humans,” Nutr. Biochem. 8, 290–298 (1997).

[11] A.A. Qureshi and D.M. Peterson, “The Combined Effects of Novel Tocotrienols and Lovastatin on Lipid Metabolism in Chickens,” Atherosclerosis 156(1), 39–47 (2001).

[12] Tomeo AC, et al. Antioxidant effects of tocotrienols in patients with hyperlipidemia and carotid stenosis. Lipids 1995 Dec;30(12):1179-83.

[13] Parker RA, et al. Tocotrienols regulate cholesterol production in mammalian cells by post-transcriptional suppression of 3-hydroxy-3-methylglutaryl-coenzyme A reductase. J Biol Chem 1993 May 25;268(15):11230-8.

[14] R. Marchioli, et al., “Dietary Supplementation with n-3 Polyunsaturated Fatty Acids and Vitamin E After Myocardial Infarction: Results of the GISSIPrevenzione Trial. Gruppo Italiano per lo Studio della Sopravvivenza nell’Infarto Miocardico,” Lancet 354, 447–455 (1999).

[15] E. Lonn, et al., “Effects of Long-term Vitamin E Supplementation on Cardiovascular Events and Cancer. A Randomized Controlled Trial,” JAMA 293, 1338–1347 (2005).

[16] I.M. Lee, et al., “Vitamin E in the Primary Prevention of Cardiovascular Disease and Cancer. The Women’s Health Study: A Randomized Controlled Trial,” JAMA 294, 56–65 (2005).

[17] H.D. Sesso, et al., “Vitamins E and C in the Prevention of Cardiovascular Disease in Men: The Physicians’ Health Study II Randomized Controlled Trial,” JAMA 300, 2123–2133 (2008).

[18] Handelman GJ, et al. Oral alpha tocopherol supplements decrease plasma gamma tocopherol levels in humans. J Nutr 1985 Jun;115(6):807-13.

[19] Ohrvall M, et al. Gamma, but not alpha, tocopherol levels in serum are reduced in coronary heart disease patients. J Intern Med 1996 Feb;239(2):111-7.

[20] Christen S, et al. gamma tocopherol traps mutagenic electrophiles such as NO(X) and complements alpha tocopherol: physiological implications. Proc Natl Acad Sci U S A 1997 Apr 1;94(7):3217-22.

[21] Cooney RV, et al. gamma tocopherol detoxification of nitrogen dioxide: superiority to alpha tocopherol. Proc Natl Acad Sci U S A 1993 Mar 1;90(5):1771-5.

[22] Kushi LH, et al. Dietary antioxidant vitamins and death from coronary heart disease in postmenopausal women. N Engl J Med 1996 May 2;334(18):1156-62.

[23] Knekt P, et al. Antioxidant vitamin intake and coronary mortality in a longitudinal population study. Am J Epidemiol 1994 Jun 15;139(12):1180-9.

[24] D.K. Kooyenga, et al., “Palm Oil Antioxidants: Effects in Patients with Hyperlipidaemia and Carotid Stenosis-2 Year Experience,” Asia Pacific J. Clin. Nutr. 6(1), 72–75 (1997).

[25] M.A. Newaz and N.N. Nawal, “Effect of Gamma-Tocotrienol on Blood Pressure, Lipid Peroxidation and Total Antioxidant Status in Spontaneously Hypertensive Rats (SHR),” Clin. Exp. Hypertens. 21(8), 1297–1313 (1999).

[26] A.H.G. Rasool, et al., “Dose Dependent Elevation of Plasma Tocotrienol Levels and Its Effect on Arterial Compliance, Plasma Total Antioxidant Status and Lipid Profile in Healthy Humans Supplemented with Tocotrienol Rich Vitamin E,”

[27] Hattori A, et al. Production of LLU-alpha following an oral administration of gamma tocotrienol or gamma tocopherol to rats. Biol Pharm Bull 2000 Nov;23(11):1395-7.

[28] Hattori A, et al. Occurrence and determination of a natriuretic hormone, 2,7,8-trimethyl-2-(beta-carboxyethyl)-6-hydroxy chroman, in rat plasma, urine, and bile. Anal Biochem 2000 Jun 1;281(2):209-15.

[29] D. Ho, et al., “Drug Delivery System: Formulation for Fat-Soluble Drugs,” US Patent 6596306 (2003).

[30] Ikeda, Saiko, Kazumi Toyoshima, and Kanae Yamashita. "Dietary sesame seeds elevate alfa- and gamma-tocotrienol concentrations in skin and adipose tissue of rats fed the tocotrienol-rich fraction extracted from palm oil." The Journal of nutrition 131.11 (2001): 2892-2897.

[31] Yamashita, Kanae, et al. "Effect of sesaminol on plasma and tissue alfa-tocopherol and alfa-tocotrienol concentrations in rats fed a vitamin E concentrate rich in tocotrienols." Lipids 37.4 (2002): 351-358.

[32] Yamashita, Kanae. "Vitamin EEnhancing Effects on Vitamin E Activity of Sesame Lignans." Journal of Clinical Biochemistry and Nutrition 35.1 (2004): 17-28.

[33] Frank, Jan. "Beyond vitamin E supplementation: an alternative strategy to improve vitamin E status." Journal of plant physiology 162.7 (2005): 834-843.

[34] Life Extension Special Edition, Sesame Lignans Dramatically Increase Vitamin E Activity, elérhető:http://204.2.245.7/magazine/mag2004/dec2004_supp_sesame_01.htm?source=search&key=lignan%20tocopherol

[35] Osborne CK, et al. Comparison of the effects of a pure steroidal antiestrogen with those of tamoxifen in a model of human breast cancer. J Natl Cancer Inst 1995 May 17;87(10):746-50.

[36] Nesaretnam K, et al. Effect of tocotrienols on the growth of a human breast cancer cell line in culture. Lipids 1995 Dec;30(12):1139-43.

[37] Nesaretnam K, et al. Tocotrienols inhibit the growth of human breast cancer cells irrespective of estrogen receptor status. Lipids 1998 May;33(5):461-9.

[38] Nesaretnam K, et al. Tocotrienols inhibit growth of ZR-75-1 breast cancer cells. Int J Food Sci Nutr 2000;51 Suppl:S95-103.

[39] Guthrie N, et al. Inhibition of proliferation of estrogen receptor-negative MDA-MB-435 and -positive MCF-7 human breast cancer cells by palm oil tocotrienols and tamoxifen, alone and in combination. J Nutr 1997 Mar;127(3):544S-548S.

[40] Yu W, et al. Induction of apoptosis in human breast cancer cells by tocopherols and tocotrienols. Nutr Cancer 1999;33(1):26-32.

[41] Helzlsouer KJ, et al. Association between alpha tocopherol, gamma tocopherol, selenium, and subsequent prostate cancer. J Natl Cancer Inst 2000 Dec 20;92(24):2018-23.

Bőrtípus Minden bőrtípusra
Kiszerelés (db) 60db

Összetevők

Sáfrányos szeklicemag-olaj, Hidegen sajtolt napraforgóolaj, Lutien (from Calendula officinalis extract) Likopin (Solanum lycopersicum extract), E-vitamin (d-alfa-tokoferol napraforgóolajból) astaxanthin (haematoccus pluvialis microalgae extract) Zeaxantin (from Calendula officinalis extract) zselatin (kapszulahéj)

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!