A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. :) Bővebb információ Rendben!
Termékek Menü

Magyar natúrkozmetikum gyártók az In-Cosmetics 2018 szakvásáron

Amszterdamban jártunk az In Cosmetics nemzetközi szakkiállításon. A Phi Kozmetikum magyar natúrkozmetikum márkaként büszkén képviselte kis hazánkat az egyik legnagyobb szakkiállításon, amit kozmetikumgyártóknak szerveznek minden évben. A világ minden tájáról érkeztek gyártók és kiállítók egyaránt, az óriás multik ugyanúgy jelen voltak, mint a kisebb gyártók és a még kisebb manufaktúrák.

A kiállítók mindannyian kozmetikum alapanyagokat sorakoztattak fel az autentikus shea vajtól kezdve a bio és natúr olajokon át a legújabb biotechnológiai fejlesztésekig. A 3 nap alatt közel 40 kilométert tettünk a lábunkba úgy, hogy ki sem léptünk a kiállítás területéről. 

Ameddig a szem ellát, különlegesebbnél különlegesebb olajok, natúrkozmetikumokban alkalmazható kivonatok, növényi vajak, hidrolátumok, illóolajok, bio alapanyagok, innovatív technológiák stb. sorakoztak a kiállítók pultjain a világ minden tájáról. Noha mi egyszer s mindenkorra letettük a voksunkat a natúrkozmetikumok mellett, azért titkon bekukkantottunk a szintetikus alapanyagokat gyártó hatalmas cégek laborjaiba is, mert a kíváncsiságunk és tudásszomjunk nem bírt magával... Viszont nem győzött meg a paraffinszármazékok, szilikonok, PEG-ek és műanyag gélképzők vitathatatlanul érdekes, de számunkra szemfényvesztő világa. Maradunk a natúrkozmetikumoknál. 

 

Egymást érték a Workshopok, tanfolyamok és előadások, csak kapkodtuk a fejünket. Viszont, őszintén szólva, volt egy kis hiányérzetem. Francia, olasz és angol szavaktól zengett a kiállítótér. A franciák, ugye, kozmetikum/parfüm nagyhatalom, ott van Grasse és környéke, ami méltán híres, hiszen a francia kozmetikumgyártás bölcsője. Mi magyarok pedig valaha gyógynövény nagyhatalom voltunk, nem véletlen, hogy szarvasgedei kamillánkat a mai napig olyan márkák vásárolják, mint a Lush vagy a L’occitane. Csodálatos növényi magolajaink vannak, megkockáztatom, hogy a legjobbak, amiket valaha próbáltam, éppen ezért ahol a formula megköveteli, ott csak hazai alapanyagot vásárolok. (Természetesen az itthon elérhető olajokra gondolok, mint szőlőmagolaj, sárgabarackmag-olaj, csipkebogyóolaj/vadrózsaolaj, meggymagolaj, homoktövisolaj, levendula illóolaj, muskotályzsálya illóolaj, stb...) Mégsem találkoztunk egyetlen magyar kiállítóval sem... Sőt, rajtunk kívül ebben a hatalmas szakmai térben, a többezres tömegben csak kettő magyar kozmetikum gyártóról tudunk. A Blanche natúrkozmetikumokat gyártó manufaktúra, illetve a Lina márka képviseltette magát. 


Ezen azért csodálkoztunk, mert a nagy magyar márkákon kívül az elmúlt években nagyon sok magyar natúrkozmetikum gyártó vállalkozás tűnt fel, és véleményem szerint ez egy olyan hely, ahol igazán sokat lehetne tanulni, fejlődni. Meglátni, hogy mik az aktuális trendek a nemzetközi piacon, mik a legújabb kutatások, klinikai eredmények. Mi pedig mindezekről nem akarunk lemaradni. A lényeg, hogy mi rengeteget tanultunk a 3 napban, csak úgy szívtuk magunkba a tudást, amit hamarosan kamatoztatunk. Az már most biztos, hogy mindennek az eredményével idővel ti is találkoztok majd a Phi legújabb formuláiban. Természetesen a legjobb magyar natúr alapanyagok mellett. :)