A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. :) Bővebb információ Rendben!
Termékek Menü
Ön itt jár: > >

Miért Phi?

A Nő a Szépség szinonimája. Teherként hordja vállán ezt a bélyeget, mely nap mint nap azzal a feladattal bízza meg, hogy környezetében megteremtse a tökéletes harmóniát. Hisszük, hogy kozmetikumaink minden egyes cseppje segít Neked ebben, hiszen a természet elemeiből alkottuk meg őket, hogy magabiztossá és kiegyensúlyozottá tegyenek a mindennapokban. Bőröd szépsége és Lelked kisugárzása pedig mást is boldoggá tesz. Van kedved tenni egy próbát?

Phi, egy igazán különleges szám, mellyel a szépség leírható. A phi-t a legszebb számnak tekintik a világegyetemben. Hogy miért? Mindennek, amit az emberi szem szépnek lát, alapja a phi (fi) számban rejlik. Phi nem más, mint maga az aranymetszés, azaz arány az 1-hez. Lépten, nyomon megjelenik a természetben, a művészetben is egyaránt, egyensúlyt teremtve a szimmetria és az aszimmetria között.

A Phi azaz 1,618... a természet legelemibb építőköve. A növények, állatok, de még az emberi lények térbeli sajátosságai is kísérteties pontossággal mutatják a Phi arányt. A Phi mindenütt jelen van a természetben, ezért tekintették az ókoriak a Phi-t a Világegyetem teremtője által megszabott számának. Az első tudósok isteni arányszámnak vagy aranymetszésnek nevezték. A napraforgó, fenyőtobozok, különböző levélelrendezésű növényi szárak, a rovartest részei, csigák, galaxisok, naprendszerek, kristályok, a DNS, mind-mind az aranymetszés szabályának engedelmeskednek. Leonardo Da Vinci-nél jobban senki nem értette az emberi test isteni felépítését. Ő volt az első, aki megmutatta, hogy az emberi test a szó szoros értelmében építőkövekből áll, amelyek arányszáma mindig a Phi-vel egyenlő.

Mi emberek pedig valamennyien, két lábon járó remekművei vagyunk a természetnek és az aranymetszésnek. A Phi jelképezi, hogy a káosz mögött rend uralkodik a világban. Aranymetszési arányok megtalálhatóak számos ókori épületen, középkori és reneszánsz képzőművészeti alkotásokon, sőt a napjainkban egyes cégek logójának arányában.

Bizonyított tény, hogy az aranymetszés szabályait követő formákat az emberi szem mind szépnek látja. Az ember a természethez közeli állapotokat keresi tudat alatt, hisz mi magunk is a természet alkotásai vagyunk. A Phi kozmetikumok a természetből fakadó szépségre és harmóniára épülnek, egyensúlyt teremtve az ember és a természet között. Nomen est Omen!

Ez a Phi világa.