A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. :) Bővebb információ Rendben!
Termékek Menü

Egy rossz arctisztítóval mindent elronthatsz!

Mitől különleges és gyengéd a bőrhoz a Phi Meggy Micella kétfázisú arctisztító oldat és a Make Down sminklemosó és arctisztító tej? Mert vigyáz a bőrödre. Hogyan? A gyengéd cukortenzidünk, mely mindkét tisztítónk egyik alapja, a Glyceril Oleate nevű biolipidet tartalmazza. A magzatok bőrén az anyaméhben a Vernix Caseosa, azaz magzatmáz található, mely a legcsodásabb, tökéletes természetes emulzió, amiben minden megvan, amire az újszülött bőrének csak szüksége lehet.

Védi és táplálja őt. Születés után ezért nagy hiba azonnal lemosni a piciket, (erős tenzidekkel megfürdetni pedig kifejezetten káros) mert egy kis időre van szükség, amig a pici bőre alkalmazkodik a külvilághoz. Ez a máz pedig addig nagy szolgálatot tesz neki azzal, hogy megóvja a bőrét a hirtelen megváltozott környezet hatásaitól, miközben táplálja és közben nem engedi kiszáradni azt.

A másik nagypapám Dr. Rácz László, szülész főorvos volt a Szent János kórházban. Rengeteget mesélt arról, hogy a szülésznők minden alkalommal az arcukra kentek a magzatmázból.... és gyönyörű volt a bőrük..... (azért ez elég meghökkentő, de érthető, miért tették) Na de hogyan kapcsolódik mindez, a gyengéd cukortenzidünkhöz. A magzatmáz 1,1 ug/ml tartalmaz Glycerilmonooleate-ot, ami a gyengéden tisztító és közben mégis ápoló, egyben hidratáló tenzidünk egyik összetevője. Aki már próbálta a Meggy Micellát, vagy a Make Down arctisztítókat, azok tapasztalhatták, hogy az arctisztítás után a bőr nem húzódik, nem szárad ki, ellenben puha és hidratált lesz. A Glycerilmonooleate védi és puhán tartja a te bőrödet is, akár csak az újszülöttek bőrét. Akkor most már tudjátok a titkot :) Ennyire vigyázunk a bőrötökre!

Egy tudatosan felépített arcápolási rutin alappillére a megfelelő arctisztító. A legtöbb arctisztítóban található agresszív tenzidek roncsolhatják a bőrt. Tönkre tehetik a barrier réteget, a bőrfelszíni emulziót, felborítják a bőr PH egyensúlyát. Ezáltal a bőr védelmi funkciója gyengül. Egyrészt kevésbé lesz ellenálló a káros környezeti hatásokkal szemben, másrészt jelentős vizet veszít és kiszárad. Hiába használsz kitűnő kozmetikumokat, ha az arctisztítód nem megfelelő, sajnos mindent elronthatsz. A Phi arctisztítók egy kifejezetten gyengéd, értékes cukortenzidet tartalmaznak, mely nem roncsolják a bőrfelszínt, sőt hidratálják és ápolják azt.

A fehér magzatmáz (Vernix Caseosa) az újszülött bőrén