Barion Pixel
A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. :) Bővebb információ

Phi jelentése

Mit jelent a PHI? Mi a hitvallásunk

Phi, egy igazán különleges szám, mellyel a szépség leírható

A phi-t a legszebb számnak tekintik a világegyetemben. Hogy miért? Mindennek, amit az emberi szem szépnek lát, alapja a phi (fi) számban rejlik.

Phi nem más, mint maga az aranymetszés, azaz arány az 1-hez. Lépten, nyomon megjelenik a természetben, a művészetben, egyensúlyt teremtve a szimmetria és az aszimmetria között.

A Phi azaz 1,618... a természet legelemibb építőköve. A növények, állatok, de még az emberi lények térbeli sajátosságai is kísérteties pontossággal mutatják a Phi arányt. A Phi mindenütt jelen van a természetben, ezért tekintették az ókoriak a Phi-t a Világegyetem teremtője által megszabott számának. Az első tudósok isteni arányszámnak vagy aranymetszésnek nevezték. A napraforgó, fenyőtobozok, különböző levélelrendezésű növényi szárak, a rovartest részei, csigák, galaxisok, naprendszerek, kristályok, a DNS, mind-mind az aranymetszés szabályának engedelmeskednek. Leonardo Da Vinci-nél jobban senki nem értette az emberi test isteni felépítését. Ő volt az első, aki megmutatta, hogy az emberi test a szó szoros értelmében építőkövekből áll, amelyek arányszáma mindig a Phi-vel egyenlő.

Mi emberek pedig valamennyien, két lábon járó remekművei vagyunk a természetnek és az aranymetszésnek.

A Phi jelképezi, hogy a káosz mögött rend uralkodik a világban,  az ember pedig a természethez közeli állapotokat keresi tudat alatt, hisz mi magunk is a természet alkotásai vagyunk.

A Phi kozmetikumok a természetből fakadó szépségre és harmóniára épülnek, egyensúlyt teremtve az ember és a természet között. 

 

Ez a Phi világa.

blog comments powered by Disqus
Az oldal tetejére