A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. :) Bővebb információ Rendben!
Termékek Menü

Szmog az arcbőrre is veszélyes

Szmog az arcbőrre is veszélyes Egy nemzetközi tudományos kutatás alátámasztotta, hogy a tartós szmogban élőknek nagyobb az esélyük arra, hogy bőrük idő előtt öregedésnek indul, illetve különböző bőrproblémák kialakulásának kockázata is nagyobb. A légszennyezettség, a bőrben gyulladásos folyamatokat indíthat be.

A szmog a környezetszennyezés miatt kialakuló füstköd.

Elsősorban fosszilis tüzelőanyagok (főleg szén) nagymértékű felhasználása váltja ki. Elégetésükkor nagy mennyiségű korom keletkezik, mely a szálló porral együtt a kondenzációs magok felszaporodását okozza a levegőben, ugyanakkor jelentős mennyiségű kén-dioxid (SO2) szennyezést is okoz.

Az emelkedő és gyorsan hűlő levegő eléri a telítettségi állapotot, ami a szemcséken kondenzációhoz vezet, ami a SO2 (és az annak oxidációjakor keletkező SO3 kén-trioxid) oldódásával savas kémhatású lesz (kénessav, ill. kénsav keletkezik), savas eső, köd képződik.

Kialakulásának feltételei:

•          szélcsendes időjárás

•          magas légnyomás

•          magas relatív páratartalom

•          -3 – +5 °C közötti hőmérséklet

•          légszennyezés: kén-dioxid, szén-monoxid, por, korom

Súlyos egészségügyi következményei a szmognak: asztma (légúti érzékenység bizonyos anyagokra), halálos kimenetelű tüdőödéma és bőröregedés. 1989 januárjában Budapesten és Miskolcon is észleltek ilyen típusú füstködöt.

Ezért is nagyon fontos, hogy minden nap megtisztítsd arcod a szennyeződésektől és időközönként radírozd le az elhalt hámsejteket, a lerakódásokkal együtt! Menj ki a természetbe, távol a város zajától és amikor csak teheted, tehermentesítsd bőröd: időről időre szüneteltesd a sminkelést és IGYÁL SOK TISZTA VIZET! Használj natúrkozmetikumot!

Az arcbőr megtisztítására pedig a legjobb Phi a Make Down arc- és sminklemosó tej valamint a Mandala arcradírwink, mindkét natúrkozmetikum paraffinmentes parabénmentes, sls mentes, PEG mentes, állatkísérletmentes és mindkettő vegán.