Barion Pixel
A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. :) Bővebb információ

Szujó Nóra

Diplomás élelmiszermérnökként hatalmas öröm számomra, hogy egyetem után a szakmámhoz kapocslódóan tudtam elhelyezkedni. Mivel növényi olajok és vajak specializáción végeztem, számomra testhezálló lehetőséget kaptam a PHI-nél, mégpedig, hogy egy saját márkát építsek fel. Ez lett a BotanicOil Natural Slow Skincare. 

A BotanicOil világa számomra a saját önismereti utam. Ahogy az olajok zamata, textúrája is minden évben egy picit változik, megújul; úgy én magam is változok, építem magam, fejlődök.

Habár az engem körülvevő természettel ’tudattalanul’ mindig is kapcsolatban álltam, a tudatos összefonódás éveket ölelt fel, sőt egy ’soha véget nem érő kapcsolat’, amit egyáltalán nem bánok. Megtanultam, hogy a természet értünk van, belőle épülünk fel, olyan kincseket rejt, melyek esszenciálisak számunkra. Ahhoz, hogy valódi törődést kapjunk tőlük, cserébe nekünk is vigyázni kell ezekre az értékekre és ápolni kell őket, hogy a lehető leghatékonyabban tudjunk velük együttműködni.

Gimnazista éveim utolsó szakaszában szervezetem fellázadt ellenem, hormonháztartásom felborult és vele együtt a lelki egyensúlyom is megingott. Szerveztem jelzett: „Hé valami nincs rendben!” Az első változásokat a bőrömön tapasztaltam. Igaz a mondás miszerint az ember bőre valós tükörképet mutat önmagunkról, belsőnk állapotáról. Ezt a változást már nem a tinédzserkori bőrproblémáknak könyveltem el. Valami egészen más érzés volt, mely mögött komplex probléma állt fenn. Úgy gondoltam, hogy muszáj tudományosan is elmélyednem, és megoldást keresnem, mellyel testi-lelki balanszomra újra rátálalhatok. Az edukációmat a minket fizikailag felépítő elemek komolyabb kutatásával kezdtem. Nem hezitáltam, egészen hamar belecsöppentem az élelmiszerek, a táplálkozásbiológia és szűkebb értelemben az egyik legfontosabb építőelemünk, a lipidek világába. Varázslatos érzés volt megismerni azon növények biológiai-kémiai funkcióit melyekből fantasztikus olajok és zsírok állíthatók elő. A természet nem hiába alkotta meg őket, mindegyiküknek más és más főszerepet szánt, melyekkel kívülről és belülről is táplálni tudjuk önmagunkat a legkisebb sejtjeinken át egészen a legnagyobb szervünkig, a bőrünkig. A biokémiai alapok mellett elengedhetetlen megvizsgálni saját bőrünket közelebbről, hogy megismerhessük annak valódi igényeit. Vallom, hogy egy bőrápoló lehet ugyan hatóanyagokban gazdag és rendkívüli, ha nem a saját egyensúlyunk megteremtése áll a középpontban, akkor nem fog működni.

Egyetemi éveim után biztosan tudtam, hogy olyan dolgokkal szeretnék foglalkozni, mellyel tovább bővíthetem eddigi ismeretimet, kísérletezhetek, és nem mellesleg kiélhetem alkotás iránti szenvedélyem.  Lehetőséget kaptam Timitől és Marianntól, a Phi-t megálmodó, szaktudásukban megkérdőjelezhetetlen két csodálatos személytől, akiktől napról napra mindig többet tanulok és pozitív energiájukkal erősitik az én szaktudásom és személyemet is.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: bemutatkozás
blog comments powered by Disqus
Az oldal tetejére