Barion Pixel
A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. :) Bővebb információ

Vízhiányos bőr - Timi bőrének története

Vízhiányos bőr - Timi bőrének története
Ismerjétek meg Timi bőrének történetét! Timi a PHI lelke. 39 éves koráig szinte semmit sem használt a bőrére, Mariann a PHI másik vezetője vezette be a bőrápolás és a gyógynövények csodálatos világába. Ma már elképzelhetetlen, hogy ezek nélkül éljen. Timi bőre száraz, vízhiányos, amit a ráncokból is észrevesz főleg a szeme körül.

A vízhiányos bőr egy állapot, amely bármely bőrtípusnál megjelenhet, legyen az normál, száraz, zsíros vagy vegyes. A bőr víztartalmával van ilyenkor probléma, amit okozhat helytelen táplálkozás, környezeti hatások és az életmódunk, stressz vagy a nem megfelelő kozmetikumok használata. A vízhiányos bőrt nagyon könnyű összetéveszteni a zsírhiányos bőrrel.

Nézzük meg, mik a vízhiányos bőr jellemzői:

  • száraz, érdes 
  • apró ráncok jelennek meg a bőrön (kortól függetlenül)
  • a bőr veszít a rugalmasságából
  • színtelen és fakó

Mit tehetsz ellene?

Természetesen sokat segíthetünk a dehidratált bőrünkön, ha sok vizet iszunk, de azért ennyi nem lesz elég. Ugyanis a vízhiányos bőrnél a víz megtartása a célunk, illetve, hogy a sérült hámréteget regeneráljuk, az anyagcsere folyamatokat felgyorsítsuk.

Meg kell erősítenünk a bőr barrier rétegét és olyan hatóanyagokat kell választanunk, amelyek benntartják a nedvességet a bőrünkben. 

Mik ezek a hatóanyagok?

  • ceramid
  • hyaluron sav
  • AHA sav
  • Betain

„Már 45 éve taposom a földi életem és mostanra már azt kell, hogy mondjam, mikor belenézek a tükörbe, látom minden egyes emlékem apróbb és nagyobb ráncait. De ha fáradt és kialvatlan vagyok, vagy éppen a legbelsőbb félelmeimen/bánatomon kattogok, akkor igazán megtörik az arcom és felerősödnek a szemem körüli barázdák, karikák és foltok. Ilyenkor kell igazán nagy bátorságot merítenem valamiből, a PHI-ből, hogy ezzel a meggyötört arccal is ki merjek jönni a fürdőszobából, rejtekhelyemről és a párom elé álljak, bízva abban, hogy átöleli a testem és a lelkem egyaránt... Szeretem, hogy egységes a bőröm és hogy a kellemetlen pattanások csak néha-néha látogatnak meg.”

.         

Mit teszel a bőrödét?

"Pár éve már tudatosan táplálkozom és biztos vagyok benne, hogy a bőrömre is kedvezően hat. Mivel Mariann vezetett be a bőrápolás rejtelmeibe, így egyből csak természetes kozmetikumokkal indítottam. Mára már személyre szabott reggeli és esti arcápolási rutinom van, ami nem a trendeket követi, hanem a bőrömhöz igazodik."

Van olyan történet, ami eszedbe jut a bőröddel kapcsolatban?

"Oh, persze. Mind a mai napig nem tudom a választ az akkori bőrproblémámra. 4 éve történt, mikor a szemem alatt egyszerűn papírvékonnyá vált a bőröm, eltűnt belőle az összes víz, nedvesség és mint egy múmia (nem túlzok) néztem ki. Azóta tudatosodott bennem, hogy egyes bőrállapotok, bőrproblémák nem csak attól függnek, hogy használunk-e bőrápolási termékeket, hanem belülről is fakadnak. Lehet ez egy rossz táplálkozás vagy lelkiállapot vagy hormonális változások..."

Milyen kapcsolatban vagy most a bőröddel?

"Elfogadtam az idő múlását, szeretem az apró ráncaim is, de azért arra figyelek, hogy ezek aprók is maradjanak."

.         

Milyen PHI termékeket ajánlunk a vízhiányos bőrűeknek?

Kérdésed van? Írj nekünk bátran!

blog comments powered by Disqus
Az oldal tetejére